Toplijsten

Lees je Slim: 5 Inspirerende Boeken voor Efficiënter Leren en Sneller Lezen

Als fervente lezers zijn we altijd op zoek naar manieren om onze leesvaardigheid te verbeteren en meer kennis op te doen in minder tijd. Deze 5 boeken beloven inzichten, technieken en strategieën die ons helpen om ons leestempo te versnellen en onze leerprestaties te optimaliseren.

Bijgewerkt: 21-04-2024 22:57

Haal meer uit je hersenen

Haal meer uit je hersenen

Hoe kun je een boek in de helft van de tijd lezen, maar met een beter tekstbegrip? Hoe kun je meer onthouden, en je hersenen tegelijkertijd rust gunnen? En hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je geconcentreerd blijft tijdens het opnemen en verwerken van informatie? Kortom, hoe verbeter je de werking van je hersenen? In Haal meer uit je hersenen zoekt Mark Tigchelaar de grenzen van de hersencapaciteit op en laat hij zien hoe je je hersenen optimaal kunt laten functioneren. Op een toegankelijke manier beschrijft Tigchelaar de resultaten van wetenschappelijk onderzoek en transponeert hij deze naar de praktijk.

bol.com | €17,50 | Bekijken >

Zakelijk mindmappen

Zakelijk mindmappen

Moet je een probleem oplossen, een bedrijfsplan opstellen of een team formeren? Zoek je naar nieuwe manieren om uw werk te doen? Met Zakelijk mindmappen heb je het ultieme zakelijke hulpmiddel in handen. Gebruik mindmaps om ideeën te genereren, strategisch te denken, timemanagement te vergemakkelijken en projecten te managen. Met deze baanbrekende techniek zul je beter zakelijk leren denken en betere bedrijfsresultaten behalen. Mindmaps helpen je: · helder, creatief en origineel denken · gefundeerde beslissingen te nemen · overtuigen, onderhandelen en presenteren · winstgevende strategieën en plannen te ontwikkelen Organisaties als Disney, NASA en Microsoft passen mindmaps al jaren succesvol toe.

bol.com | €25,95 | Bekijken >

Leren studeren met geheugentechnieken

Leren studeren met geheugentechnieken

Ontdek de technieken die succesvolle studenten gebruiken om te slagen in hun examens. Leer hoe je door middel van beproefde geheugentechnieken je studietijd efficiënter kunt benutten en meer kunt memoriseren in minder tijd. - Kernwoorden van cursussen moeiteloos onthouden… - Jaartallen feilloos memoriseren… - Inzichtelijke samenvattingen maken… - Gedichten of toespraken onthouden… - Complexe terminologie onder de knie krijgen… - Je totale brein bij het leren betrekken, ook de delen die gewoonlijk minder aan bod komen bij het studeren… - Vreemde woorden gemakkelijker leren… - Schema’s en afbeeldingen onthouden… - Lange opsommingen met slechts weinig inspanning uit het hoofd leren… - Breinvriendelijk studeren… in tegenstelling tot droge repetitie… Dit boekje is geschikt voor zowel leerlingen middelbaar onderwijs als studenten in het eerste jaar hoger onderwijs.

bol.com | €30,84 | Bekijken >

Leren. Hoe? Zo!

Leren. Hoe? Zo!

Leren. Hoe? Zo! is het standaardwerk over leren leren, boordevol tips om zo optimaal mogelijk te leren, zowel thuis als in de klas. Docenten, leraren, leercoaches, studenten en ouders kunnen in dit boek terecht voor alles wat ze willen weten over dit belangrijke thema. Werken aan leervaardigheden is iets wat loont op korte en lange termijn. Met een goede studieaanpak halen studenten betere resultaten, kunnen ze hun tijd beter benutten en vergroten ze hun carrièremogelijkheden. Ook wanneer studeren al vlot verloopt, blijft leren leren belangrijk.

bol.com | €29,99 | Bekijken >

Win tijd door snellezen

Win tijd door snellezen

Website van Psychologie Magazine

bol.com | €20,99 | Bekijken >

Lees ook:

De 10 beste E-readers voor het lezen van zakelijke boeken

Raymond Veldkamp

De 10 beste bullet journals voor ZZP’ers

Raymond Veldkamp

De mooiste in hoogte verstelbare bureaus voor een gezonde werkhouding

Raymond Veldkamp