Toplijsten

De 10 beste laptops voor ZZP’ers om overal te kunnen werken

Of je vanuit huis werkt, op kantoor of op locatie bij je klanten, je wilt beschikken over een betrouwbare laptop waarmee je overal en altijd kan werken.

Wanneer je als zelfstandige een laptop voor je bedrijf koopt, kun je de btw aftrekken bij je btw-aangifte. De aanschafkosten van de laptop zelf zijn zakelijke kosten en verminderen je winst, zodat je aan het einde van het jaar ook minder inkomstenbelasting betaalt.

Wil je extra voordelig uit zijn? Kijk dan ook naar tweedehands (refurbished) laptops.

Om de keuze voor een nieuwe laptop voor jou zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we de beste zakelijke laptops voor ZZP’ers voor je op een rij gezet.

Filter:

Als zelfstandig ondernemer wil je natuurlijk de perfecte laptop kiezen die past bij jouw business vibes. Hier zijn een paar dingen waar je op moet letten:

Besturingssysteem

Ben je een Windows warrior, een macOS maestro, of een Linux liefhebber? Kies wat bij je past en wat je nodig hebt voor je business software.

Prestaties

Je laptop moet multitasking aankunnen als een pro. Ga voor een beest van een processor (denk aan Intel Core i5/i7 of een vergelijkbare AMD Ryzen) en genoeg RAM (8 GB minimum, maar 16 GB of meer is nog beter).

Opslag

Meer ruimte is altijd handig voor al die bestanden. Check een SSD voor een turbo boost in snelheid en betrouwbaarheid.

Connectiviteit

Poorten, poorten, poorten! Zorg dat je genoeg opties hebt, zoals USB, HDMI, Ethernet, en misschien zelfs Thunderbolt 3 voor die supersnelle data-uitwisseling en aansluitingen voor externe apparaten.

Beveiliging

Houd je bedrijfsgegevens safe met vingerafdrukscans, gezichtsherkenning, TPM-chips, en data-encryptiemogelijkheden.

Batterijduur

Niemand heeft tijd voor een lege batterij tijdens een belangrijke meeting. Ga voor minstens 8 uur batterijduur.

Formaat en draagbaarheid

Werk je het beste met een ultradraagbaar model of een wat grotere laptop met een flink scherm? Kies wat past bij jouw werkwijze.

Toetsenbord en trackpad

Als je de hele dag typt, wil je een comfortabel toetsenbord. Test die toetsen en het trackpad voordat je je keuze maakt.

Service en garantie

Check de garantieopties en after-sales services, vooral als je laptop je levenslijn is voor je business.

Prijs/kwaliteitverhouding

Denk aan je portemonnee, maar ook aan wat je krijgt voor je geld. Zoek die sweet spot tussen prijs en features die aansluiten bij jouw behoeften.

Voordat je op die koopknop drukt, neem de tijd voor een grondige analyse van wat jij nodig hebt. Jouw ideale werkpartner zit daar ergens tussen! 🚀

Lees ook:

De 10 beste social media marketing boeken van dit moment

Raymond Veldkamp

De 10 beste printers voor ZZP’ers

Raymond Veldkamp

De beste boeken die iedere ZZP’er zou moeten lezen

Raymond Veldkamp