Toplijsten

De 10 beste E-readers voor het lezen van zakelijke boeken

Verrijk je kennis, krijg inspiratie, ontwikkel nieuwe ideeën en blijft continu leren. Met een e-reader maak je het jezelf zoveel makkelijker en leuker! Een e-reader biedt tal van voordelen ten opzichte van papieren boeken.

In plaats van een boekenkast vol met boeken kan je met gemak duizenden boeken op een e-reader zetten. En dat terwijl een e-reader lichter en handzamer is dan een gemiddeld boek. De boeken nemen dus geen ruimte in en verzamelen geen stof.

Je neemt al je boeken gemakkelijk overal mee naar toe. Lekker lezen op vakantie, in de trein, op een terras, in bed, op de bank, en ga maar door.

Vanwege de ingebouwde achtergrondverlichting heb je geen leeslamp nodig. Het lettertype en de grootte van de letters kan je volledig naar wens aanpassen voor extra leescomfort. Je hebt dus ook geen leesbril nodig.

Niemand ziet wat je aan het lezen bent en de Kobo opent altijd op het punt waar je gebleven bent met lezen.

Nog een voordeel is dat e-books vaak goedkoper zijn dan gedrukte boeken. Daarbij zijn e-books natuurlijk veel beter voor het milieu.

Reden genoeg om de nieuwste boeken voortaan met een e-reader te lezen. Hieronder hebben we de populairste e-readers van dit moment op een rij gezet.

Bijgewerkt: 13-04-2024 06:11

1. Kobo Libra 2 - E-reader - 7 inch - 32GB - Luisterboeken - Zwart

Kobo Libra 2 - E-reader - 7 inch - 32GB - Luisterboeken - Zwart

Kobo Libra 2Nooit meer zware boeken tillen met de e-reader Kobo Libra 2. Gezien de Kobo Libra 2 even licht is als een notitieblok, kun jij je hele digitale bibliotheek overal mee naartoe nemen! Zo kan je lezen waar en wanneer je maar wilt. Kenmerken van de Kobo Libra 2 Schermgrootte: 7 inch (17,7 cm) Opslagcapaciteit: 32 GB (tot 24.000 boeken) Schermverlichting: ja Batterij-capaciteit: wekenlang* Water- & stofbestendig: ja Gewicht: 215 gram Afmetingen (b x h x d): 114,6 x 161,6 x 9 mm Mogelijkheid tot afspelen luisterboeken *Afhankelijk van het gebruik van wifi en schermverlichting. Laat je voorlezenLuister je boek onderweg, op het strand of tijdens het strijken.

€ 199,99

Bekijken >

2. Kobo Libra 2 - E-Reader - 7 inch - 32GB - Luisterboeken - Wit

Kobo Libra 2 - E-Reader - 7 inch - 32GB - Luisterboeken - Wit

Kobo Libra 2 Nooit meer zware boeken tillen met de e-reader Kobo Libra 2. Gezien de Libra 2 even licht is als een notitieblok, kun jij je hele digitale bibliotheek overal mee naartoe nemen! Zo kan je lezen waar en wanneer je maar wilt. Kenmerken van de Kobo Libra 2 Schermgrootte: 7 inch (17,7 cm) Opslagcapaciteit: 32 GB (tot 24.000 boeken) Schermverlichting: ja Batterij-capaciteit: wekenlang* Water- & stofbestendig: ja Gewicht: 215 gram Afmetingen (b x h x d): 114,6 x 161,6 x 9 mm Mogelijkheid tot afspelen luisterboeken *Afhankelijk van het gebruik van wifi en schermverlichting. Laat je voorlezen Luister je boek onderweg, op het strand of tijdens het strijken.

€ 199,99

Bekijken >

3. Kobo Sage - E-Reader - 8 inch - 32 GB - Luisterboeken - Zwart

Kobo Sage - E-Reader - 8 inch - 32 GB - Luisterboeken - Zwart

De Kobo Sage is het ideale model om te gebruiken voor het maken van notities en voor het beluisteren van je favoriete luisterboeken. Met de luxe ComfortLight PRO schermverlichting van het HD E Ink Carta 1200-touchscreen kun je genieten van een geweldig contrast en oneindig leesplezier. Kenmerken van de Kobo Sage: Schermgrootte: 8 inch (20,3 cm) Opslagcapaciteit: 32 GB (tot 24.000 boeken) Schermverlichting: ja Batterij-capaciteit: wekenlang* Water- & stofbestendig: ja Gewicht: 240,8 gram Afmetingen (b x h x d): 160,5 x 181,4 x 7,6 mm Mogelijkheid tot afspelen luisterboeken *Afhankelijk van het gebruik van wifi en schermverlichting.

€ 299,99

Bekijken >

4. BOOX Note Air3 - 10.3" e-inkt e-book reader, teken tablet, Android 12, Play store

BOOX Note Air3 - 10.3

Ongelooflijke flexibiliteit in een elegante flinterdunne tablet. Free your mind, visualiseer uw visie en voel u vrij van vermoeide ogen. Het enige dat u nodig hebt, is de tablet uit de Note Air3-serie. Met het flexibele Android 12-besturingssysteem, een scherm dat bijna op papier lijkt en talloze tools voor het maken van notities en lezen met snellere prestaties, is het gemaakt voor creatievelingen, flexibele mensen en ruimdenkenden. Het is voor jou gemaakt. Klassiek ontwerp, ander wonder Monochroom scherm Je kunt je beter concentreren als alles zwart-wit is. Met het monochrome, papierachtige scherm van de Note Air3 kom je gemakkelijk in een flow.

€ 449,99

Bekijken >

5. Boox Palma e-reader - Wit - Krachtige 6,13" e-inkt e-reader in Smartphone formaat, mét Google Play Store

Boox Palma e-reader - Wit - Krachtige 6,13

BOOX Palma Ontketen de kracht van mobiel ePaper. Maak kennis met Palma Ons nieuwe Mobile ePaper-apparaat combineert geavanceerde prestaties met een E Ink-display en een ontwerp op telefoonformaat, zodat u het moeiteloos in uw zak kunt stoppen en onderweg kunt meenemen. Zakformaat ontwerp, compromisloze technologie Met een geavanceerde Qualcomm octa-core CPU en uitbreidbare opslag kunt u met de Palma helemaal opgaan in het lezen van een e-boek, het luisteren naar een podcast of het doornemen van uw favoriete nieuwsfeeds, van onbeperkte apps van derden in de Google Play Store¹.

€ 299,99

Bekijken >

6. Boox Palma e-reader - Zwart - Krachtige 6,13" e-inkt e-reader in Smartphone formaat, mét Google Play Store

Boox Palma e-reader - Zwart - Krachtige 6,13

BOOX Palma. Ontketen de kracht van mobiel ePaper. Maak kennis met Palma. Ons nieuwe Mobile ePaper-apparaat combineert geavanceerde prestaties met een E Ink-display en een ontwerp op telefoonformaat, zodat u het moeiteloos in uw zak kunt stoppen en onderweg kunt meenemen. Zakformaat ontwerp, compromisloze technologie. Met een geavanceerde Qualcomm octa-core CPU en uitbreidbare opslag kunt u met de Palma helemaal opgaan in het lezen van een e-boek, het luisteren naar een podcast of het doornemen van uw favoriete nieuwsfeeds, van onbeperkte apps van derden in de Google Play Store¹. Een telefoonachtige ervaring op ePaper. Wees getuige van de nieuwe vorm van ePaper-technologie.

€ 299,99

Bekijken >

7. Boox Leaf2 e-reader - Zwart, Mét Bladerknoppen - 7" HD Carta display, Ggoogle Play Store, Android 11

Boox Leaf2 e-reader - Zwart, Mét Bladerknoppen - 7

Optionele hoezen: Smart Standcover mint groen: https://www.bol.com/nl/nl/p/boox-leaf2-smart-folding-standcover-hoes-mint-groen-met-handige-standaardfunctie/9300000130635157/ Smart Standcover Licht Grijs: https://www.bol.com/nl/nl/p/boox-leaf2-smart-folding-standcover-hoes-licht-grijs-met-handige-standaardfunctie/9300000130635110/ Sleeve https://www.bol.com/nl/nl/p/onyx-boox-sleeve-voor-7-8-boox-leaf-nova-air-grijs/9300000051294351/?bltgh=p0H70emo8KH5vUn5bwlG-Q.2_6.7.ProductTitle Met Bladerknoppen, G-sensor, Ultra licht, speaker, Android 11, play store Bladerknoppen Met de Boox Leaf2 is de e-reader met bladerknoppen weer terug.

€ 399,00

Bekijken >

Welke e-reader het beste bij jou past, hangt natuurlijk af van jouw wensen en waarvoor je de e-reader wilt gebruiken. Hier zijn enkele zaken om op te letten bij het kopen van de ideale e-reader:

Type scherm

Kies tussen e-inkt en LCD. E-inkt schermen zijn geweldig voor langdurig lezen, verminderen vermoeidheid aan de ogen en besparen batterij. LCD-schermen bieden verlichting en kleur, maar verbruiken meer energie.

Schermgrootte

Bedenk hoe groot je de pagina’s wilt zien. Grotere schermen zijn handig voor leescomfort, maar kunnen de e-reader minder draagbaar maken.

Verlichting

Overweeg een e-reader met instelbare achtergrondverlichting voor lezen in het donker. Sommige modellen passen zelfs de lichttemperatuur aan om vermoeide ogen te verminderen.

Batterijduur

Een van de grote voordelen van e-readers is hun lange batterijduur. Kies een model dat ten minste enkele weken meegaat op één lading.

Opslagcapaciteit

Bedenk hoeveel boeken je wilt meenemen. E-readers variëren qua opslagcapaciteit, en sommige modellen hebben zelfs de mogelijkheid om het geheugen uit te breiden.

Bestandsformaten

Controleer of de e-reader de bestandsformaten ondersteunt die je wilt lezen. De meeste e-readers ondersteunen ePUB en PDF, maar het is altijd goed om te dubbelchecken.

Connectiviteit

Wil je boeken rechtstreeks vanuit de e-bookstore downloaden? Kies een e-reader met ingebouwde Wi-Fi of 4G-mogelijkheden.

Waterbestendigheid

Als je van plan bent om je e-reader mee te nemen naar het strand of het zwembad, overweeg dan een waterbestendig model.

Functionaliteiten

Sommige e-readers bieden extra functies zoals ingebouwde woordenboeken, notitiefuncties of integratie met audioboeken. Overweeg welke functies voor jou van belang zijn.

Merk en reviews

Doe onderzoek naar merken en lees reviews van andere gebruikers om een beter idee te krijgen van de prestaties en duurzaamheid van de e-reader.

Voordat je je in de wereld van e-readers stort, denk goed na over welke functies voor jou essentieel zijn. Of je nu een boekenwurm bent of af en toe een boek oppakt, de juiste e-reader maakt het lezen een plezierige ervaring!

Lees ook:

De 10 beste bullet journals voor ZZP’ers

Raymond Veldkamp

De 10 beste bureaulampen voor op kantoor

Raymond Veldkamp

De 3 beste boeken over Deliberate Practice

Raymond Veldkamp