Toplijsten

De 5 beste online marketing boeken

Na de komst van het internet, heeft er een enorme verschuiving plaatsgevonden van traditionele marketing naar online marketing. En hoewel het internet er nu al een tijdje is, staan we volgens sommige experts nog maar aan het begin van de grootste revolutie in handel en commercie. Om jou als ondernemer te laten profiteren van de ontwikkelingen op het gebied van online marketing, hebben we een top 5 van online marketing boeken samengesteld.

1. Zakelijke doelen bereiken met social media

Zakelijke doelen bereiken met social media

De wegwijzer voor iedereen die social media gerichter wil inzetten om specifieke bedrijfsdoelen te realiseren. Veel organisaties doen maar wat als het gaat om social media. Ze hebben geen duidelijk beeld van wat ze met die inspanningen willen bereiken. Natuurlijk, het gaat vaak over meer omzet of minder kosten, maar er is geen direct verband tussen actie en resultaat. Marco Frijlink en Wilco Verdoold ontwikkelden daarom een slim en praktisch model dat is gebaseerd op twaalf afgeleide doelstellingen, zoals naamsbekendheid vergroten of productiviteit verbeteren. Die doelstellingen zijn verdeeld in drie categorieën: klant, omgeving en organisatie.

Prijs: 22,99

Bekijken >

2. Doelgerichte SEO

Doelgerichte SEO

Ze zeggen dat je een lange adem moet hebben om succes te behalen met zoekmachineoptimalisatie (SEO). Want als het zo gemakkelijk was om met je website bovenaan in de zoekresultaten van Google te komen, dan zou iedereen daar immers wel staan. Dit gebruiksvriendelijke boek met uitgebreide informatie over hoe je met Google omgaat en talloze tips en trucs bewijst dat ook jouw website bovenaan in de zoekresultaten van Google kan komen. Juist voor de kleine zelfstandige is Google één van de grootste zegeningen van deze tijd. Zoekmachineoptimalisatie vormt dan de basis van een marketingstrategie.

Prijs: 19,99

Bekijken >

3. Handboek Social media marketing

Handboek Social media marketing

De vierde editie van dit alom gerenommeerde standaardwerk is weer volledig actueel incl. online toetssysteem! Het vernieuwde vierde deel van het succesvolle “Handboek Social Media Marketing (social business, social selling en social brand)” helpt de lezer-gebruiker een planmatige strategie voor social media te ontwikkelen. Daarbij helpt het inzicht te krijgen in de succesfactoren van de moderne social media marketingmix met middelen als TikTok virals, stories, reels & shorts en LinkedIn communities.

Prijs: 44,99

Bekijken >

4. LinkedIn Power

LinkedIn Power

LinkedIn is hot. Niet zo gek eigenlijk want LinkedIn is hét zakelijk online platform waar je snel en gemakkelijk in contact kunt komen met jouw doelgroep. In tegenstelling tot de andere social media kun je met een post op LinkedIn nog veel mensen bereiken zonder een euro uit te geven! Je kunt ervoor zorgen dat je probleemloos wordt gevonden door potentiële klanten of opdrachtgevers en door je kennis te delen kun je jezelf profileren. Na het lezen van dit boek zul je veel succesvoller zijn op LinkedIn. Je leert hoe je een professioneel profiel opbouwt, welke content wel en welke niet werkt op LinkedIn en hoe je slim zoekt naar potentiële klanten.

Prijs: 20,00

Bekijken >

5. They Ask, You Answer

They Ask, You Answer

Tegenwoordig wordt meer dan driekwart van de aankoopbeslissingen genomen louter op basis van online gevonden informatie. Als je met je bedrijf wilt groeien, moet je daarom online de autoriteit worden in jouw branche. Hoe win je het vertrouwen van je potentiële klanten? Door al hun vragen te beantwoorden en hun zorgen weg te nemen. Het inmiddels beproefde recept voor deze sales- en marketingstrategie heet They Ask, You Answer. In dit boek lees je waarom het werkt en hoe je het aanpakt in de praktijk. They Ask, You Answer verandert niet alleen jouw kijk op sales en marketing, maar maakt je organisatie veel sterker klantgericht.

Prijs: 28,50

Bekijken >

Lees ook:

De 10 beste tablets voor zakelijk gebruik

Raymond Veldkamp

De 10 beste papierversnipperaars voor op kantoor

Raymond Veldkamp

De 5 beste ergonomische draadloze muizen om je hand en pols te ontlasten

Raymond Veldkamp