Toplijsten

De 5 beste boeken over tijd management en effectief werken

Wil je meer doen in minder tijd? En wil je graag tijd over houden? Lees dan zeker even verder.

We zijn allemaal druk druk druk… en hebben heel veel ballen tegelijk in de lucht. Onze to-do lijsten worden langer en onze agenda raakt alsmaar voller. We hebben te weinig uren op een dag en te weinig dagen in een week om alles af te kunnen maken wat we willen en moeten. Het stellen van de juiste prioriteiten is vaak moeilijk en voor je het weet wordt je geleefd door de waan van de dag. Alle telefoontjes en e-mailtjes die je krijgt leiden je af van waar je mee bezig was en je concentratie wordt zwaar op de proef gesteld.

Herken jij het bovenstaande en ben je op zoek naar manieren om beter te kunnen focussen en minder snel afgeleid te worden. Hieronder hebben wij de vijf beste boeken geselecteerd die jou hierbij gaan helpen.

1. Getting things done

Getting things done

Een geheel herziene en geactualiseerde editie van de internationale bestseller over persoonlijke productiviteit. Getting Things Done is de ultieme methode om productiever te zijn. Het stelt je in staat om snel informatie te filteren en wat relevant is onder te brengen in een extern 100 procent betrouwbaar systeem. Dit zorgt ervoor dat alle op dit moment niet-relevante informatie uit je zicht verdwijnt en op het juiste moment weer op je radar komt. Hierdoor heb je overzicht om met de juiste dingen bezig te zijn en de rust om hier echt je volledige aandacht aan te geven.

€ 25,99

Bekijken >

2. De 5 keuzes voor buitengewone productiviteit

De 5 keuzes voor buitengewone productiviteit

Verzuipen onder een berg werk, of op de toppen van je kunnen werken, dat lijkt vaak de keuze. Dit boek biedt je een krachtige methode – gebaseerd op de kennis van Stephen Covey, de laatste ontdekkingen in de neurowetenschap en jarenlange praktijkervaring – waarmee je je productiviteit en persoonlijke effectiviteit meetbaar verhoogt. De methode helpt je in te zien waar je je kostbare tijd, energie en aandacht aan moet besteden om datgene te bereiken wat voor jou het belangrijkst is.

€ 20,00

Bekijken >

3. Eat that frog

Eat that frog

Als je elke ochtend begint met het eten van een levende kikker, zal de rest van de dag 'een makkie' zijn (aldus Mark Twain). 'Eat that frog' laat zien hoe je die spreekwoordelijke kikker op kunt eten, oftewel hoe je moet beginnen met de taken waar je het minst zin in hebt. De taken die je voor je uitschuift blijken namelijk bijna zonder uitzondering de taken te zijn die de grootste, meest positieve impact op je leven zullen hebben. In deze klassieker over productiviteit legt Brian Tracy uit dat succesvolle mensen niet alles proberen te doen, maar focussen op de belangrijkste taken en zorgen dat die goed gedaan worden.

€ 21,50

Bekijken >

4. Zo haal je meer uit je brein

Zo haal je meer uit je brein

Alles wat je moet weten om je brein beter te doen werken, kort en krachtig samengevat Omdat ze hun brein onvoldoende kennen, doen slimme mensen domme dingen, zo stelt neuropsychiater Theo Compernolle. Moderne technologie zou ons leven makkelijker moeten maken, maar doordat we er fout mee omgaan, krijgen we stress én zijn we minder productief. In dit boek geeft hij je daarom een broodnodige snelcursus in beter breinbeheer. Vijf breinboeien en vijf breinboeibrekers: meer heb je niet nodig om efficiënter, creatiever en stressvrij te werken!

€ 17,99

Bekijken >

5. Diep werk

Diep werk

Door iets met volle aandacht te doen ontwikkel je je denkkracht, en bereik je uiteindelijk meer in minder tijd. Geconcentreerd werken om maximaal te kunnen presteren is een vaardigheid die we langzaam zijn kwijtgeraakt. De meeste mensen laten zich gemakkelijk onderbreken en besteden een groot deel van de dag aan oppervlakkige werkzaamheden. Dit boek bevat talloze inspirerende verhalen en praktische adviezen over hoe je je werk anders kunt organiseren om diep werk een vaste plek te geven. Want alleen door iets met volle aandacht te doen, ontwikkel je je denkkracht en bereik je meer in minder tijd. Carl Newport gebruikte de term ‘diep werk’ voor het eerst op zijn populaire blog.

€ 15,00

Bekijken >

Gerelateerde berichten

De 10 beste draadloze noise cancelling koptelefoons van dit moment

Raymond Veldkamp

Vind de beste smartphone voor jou als ZZP’er

Raymond Veldkamp

De 10 beste social media marketing boeken van dit moment

Raymond Veldkamp