Toplijsten

De 10 beste social media marketing boeken van dit moment

Social media is niet meer weg te denken uit het huidige medialandschap. Als ondernemer kun je het daarom ook niet negeren. Hoewel het ene na het andere social media platform uit de grond schiet en niet ieder kanaal commercieel interessant is, bieden de meeste platformen grote kansen voor bedrijven. Hoe jij deze platformen het beste kunt gebruiken voor interactie met jouw doelgroep, lees je in onderstaande boeken.

Bijgewerkt: 06-04-2024 00:00

1. Instagram Academy

Instagram Academy

The Instagram Academy is een praktisch handboek voor iedere ondernemer die op Instagram zijn (personal) brand wil versterken. Een mooie foto posten kunnen we ondertussen allemaal wel, maar hoe maak je die ook doelgericht voor jouw publiek? Wat is nu de meest effciënte manier om je content te plannen? En zijn Instagram Lives en Reels nu wel of niet de (tijds)investering waard? Socialemediacoach Nies Cools leert je alles wat je moet weten over 's werelds grootste uithangbord voor ondernemers. Denk: de zin en onzin van algoritmes en hashtags, de voor- en nadelen van advertenties en collabs, tips voor goede story's en een sterke bio en nog veel meer.

€ 24,99

Bekijken >

2. Tiktologie

Tiktologie

TikTok en Instagram Reels zijn enorm populair. Niet alleen jonge mensen zijn gek op de korte prikkelende video’s met leuke muziekjes, ook steeds meer 30-plussers weten de weg te vinden naar de platforms met korte video. In dit boek leer je van social media expert Kirsten Jassies hoe jij zelf korte video’s maakt waar mensen graag naar kijken. Het staat vol inspirerende voorbeelden en handige checklists om meteen zelf aan de slag te gaan. Zo zet jij jezelf (en je bedrijf) op de kaart!

€ 20,00

Bekijken >

3. Doelgerichte SEO

Doelgerichte SEO

Ze zeggen dat je een lange adem moet hebben om succes te behalen met zoekmachineoptimalisatie (SEO). Want als het zo gemakkelijk was om met je website bovenaan in de zoekresultaten van Google te komen, dan zou iedereen daar immers wel staan. Dit gebruiksvriendelijke boek met uitgebreide informatie over hoe je met Google omgaat en talloze tips en trucs bewijst dat ook jouw website bovenaan in de zoekresultaten van Google kan komen. Juist voor de kleine zelfstandige is Google één van de grootste zegeningen van deze tijd. Zoekmachineoptimalisatie vormt dan de basis van een marketingstrategie.

€ 19,99

Bekijken >

4. Asociale media

Asociale media

‘Thijs Launspach houdt @ons een spiegel voor, en die is niet fraai. #nofilter’ Kluun ‘Na het lezen zul je minder achteloos je Insta openen, en dat is maar goed ook.’ Lisa Loeb Hoe de socials je manipuleren en hoe je ontsnapt aan hun greep In Asociale media onderzoekt psycholoog Thijs Launspach (bekend van bestsellers als Fokking druk en Je bent al genoeg) de invloed van sociale media op onze mentale gezondheid. Hij legt bloot welk spel er wordt gespeeld, en laat zien wat je zelf kunt doen om je aan de macht van de socials te ontworstelen. Sociale media zijn niet meer uit ons leven weg te denken.

€ 15,99

Bekijken >

5. Aan het typen…

Aan het typen…

Aan het typen… is hilarisch, herkenbaar en het beste tijdverdrijf als de mobiele telefoon aan de oplader ligt. Ken je dat? Dat je moeder urenlang aan het typen... is en dat er uiteindelijk alleen maar 'ok' volgt? Of dat je gevangen zit in een groepschat en er niet uit durft? Of de schaamte die je voelt als je per ongeluk een oude foto van een crush liket? Ons hele gedrag is aangepast aan dat kleine apparaatje dat altijd leeg is als je het nodig hebt.

€ 14,99

Bekijken >

6. Generatie angststoornis

Generatie angststoornis

Waarom overbeschermen we onze wereld in echte wereld, maar laten we ze in de digitale wereld vogelvrij? Sinds 2010 is het aantal mentale ziektes bij kinderen en jongeren exponentieel gestegen. Gerenommeerd psycholoog Jonathan Haidt verbindt deze ontwikkeling met de opkomst van sociale media zoals Facebook, Instagram en TikTok.InGeneratie angststoornisontwaart hij een vreemde paradox: waar we onze kinderen in de fysieke wereld steeds meer overbeschermen, laten we hen in de digitale wereld vogelvrij – met desastreuze gevolgen voor hun mentale welzijn.

€ 24,99

Bekijken >

7. Meer succes met Instagram!

Meer succes met Instagram!

Trek meer volgers aan op je Instagram-account, werk aan je zichtbaarheid en vindbaarheid door het plaatsen van de juiste content en creëer zo meer bekendheid en omzet. Vandaag de dag is Instagram een krachtig onderdeel van de digitale marketingmix binnen elk bedrijf of organisatie. Het is niet meer weg te denken uit ons dagelijks mediagebruik en heeft wereldwijd inmiddels de grens van 1 miljard gebruikers gepasseerd. Het is een unieke plek waar jij als ondernemer in contact komt met jouw (nieuwe) klanten en waar jij je bekendheid én omzet aanzienlijk mee vergroot. Het is een verzamelplaats waar gelijkgestemden samenkomen om berichten, foto’s en video’s met elkaar te delen.

€ 22,50

Bekijken >

8. 400 tips en ideeën voor je LinkedIn-posts

400 tips en ideeën voor je LinkedIn-posts

Hoe creëer je een LinkedIn-post die je doelgroep ook echt raakt? LinkedIn-expert Corinne Keijzer deelt samen met tien andere topspecialisten maar liefst 400 tips en ideeën voor jouw LinkedIn-posts. 400 tips en ideeën voor je LinkedIn-posts Trek meer klanten en omzet aan op je persoonlijke profiel en de bedrijfspagina. Met een slordige 9,5 miljoen geregistreerde accounts in Nederland kun je wel zeggen dat LinkedIn voor veel mensen niet meer weg te denken is uit het bedrijfsleven. De tijd dat deze tool alleen maar nuttig was om werk te vinden zijn we al lang en breed voorbij.

€ 22,50

Bekijken >

9. Gelukkig verloren

Gelukkig verloren

De extravangante Koen Kardashian vertelt over de hoogte- en dieptepunten van tien jaar uitbundig feesten.‘Zo fijn als het thuis was, zo ellendig was het op school. Koen was kwetsbaar, meisjesachtig en uitbundig, voor de pestkoppen van de christelijke dorpsschool het ideale pispaaltje. Wanneer de treiteraars hem uitscholden, boog hij letterlijk zijn hoofd. Stilletjes trok hij zich terug op een plek waar niemand hem zag om daar uit te huilen.’ Koen Pieter van Dijk werd geboren op 5 november 1992 en groeide op in Bleiswijk, vlak bij Rotterdam, de stad die aan de grondslag ligt van zijn nu al bewogen leven.

€ 18,99

Bekijken >

10. LinkedIn Power

LinkedIn Power

LinkedIn is hot. Niet zo gek eigenlijk want LinkedIn is hét zakelijk online platform waar je snel en gemakkelijk in contact kunt komen met jouw doelgroep. In tegenstelling tot de andere social media kun je met een post op LinkedIn nog veel mensen bereiken zonder een euro uit te geven! Je kunt ervoor zorgen dat je probleemloos wordt gevonden door potentiële klanten of opdrachtgevers en door je kennis te delen kun je jezelf profileren. Na het lezen van dit boek zul je veel succesvoller zijn op LinkedIn. Je leert hoe je een professioneel profiel opbouwt, welke content wel en welke niet werkt op LinkedIn en hoe je slim zoekt naar potentiële klanten.

€ 20,00

Bekijken >

Lees ook:

De beste sleeves om je laptop te beschermen

Raymond Veldkamp

De 6 ultieme boeken voor in je vakantiekoffer

Raymond Veldkamp

De 10 beste bureaulampen voor op kantoor

Raymond Veldkamp