Nieuws

‘Zzp’ers moeten meer investeren in bijscholing’

Sinds een aantal maanden kunnen werkenden gebruikmaken van een STAP-subsidie. Budget – maximaal € 1.000 per jaar – om een opleiding, training of cursus volgen. Een zeer gewenste ontwikkeling, zo blijkt uit de grote vraag. Zowel de eerste als de tweede tranche waren binnen no-time vergeven.

Zelf kunnen beslissen over de ontwikkeling tijdens een loopbaan is belangrijk doordat banen verdwijnen, processen worden geautomatiseerd en gedigitaliseerd. Hierdoor veranderen de vereiste vaardigheden snel.

Het vraagt van werkenden om continu te investeren in het gericht ontwikkelen van kennis en vaardigheden om zo continu waarde te kunnen blijven toevoegen aan een werk- of opdrachtgever. Zelfstandigen die bewust kiezen voor het ondernemerschap besteden echter – in vergelijking met medewerkers in vaste dienst – aanzienlijk minder uren aan scholing en ontwikkeling.

Ontwikkelen ‘on the job’


Hoogopgeleide zzp’ers zijn intrinsiek gemotiveerd zichzelf te ontwikkelen, maar baseren zich hierbij vooral op bestaande vakkennis en ervaringen. Zij hebben ruime werkervaring die ze projectmatig inzetten bij opdrachtgevers. Ontwikkelen ‘on the job’ is wat ze dagelijks doen, daar wordt de basis gevormd, maar gericht kennis aanvullen met opleiding en training is noodzakelijk.

Dit is een expertquote van Marion van Happen, HeadFirst Group, in het kader van ANP Expert Support.


Aanbevolen boeken

Financieel vrij

Financieel vrij

Bekijk dit boek
Zero to One

Zero to One

Bekijk dit boek
The Lean Startup

The Lean Startup

Bekijk dit boek
De 100 euro Startup

De 100 euro Startup

Bekijk dit boek

Lees ook:

Unieke masterclass: “𝐄-𝐦𝐚𝐢𝐥 𝐦𝐚𝐫𝐤𝐞𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐞𝐜𝐡𝐭 𝐞𝐟𝐟𝐞𝐜𝐭𝐢𝐞𝐟 𝐢𝐧𝐳𝐞𝐭𝐭𝐞𝐧”

Raymond Veldkamp

Maak slim gebruik van beschikbare subsidies voor ondernemers

Raymond Veldkamp

40% ondernemers bewaart bonnetjes in een (schoenen)doos, kastlade of andere plek in huis

Raymond Veldkamp