Nieuws

‘Zzp’ers moeten meer investeren in bijscholing’

Sinds een aantal maanden kunnen werkenden gebruikmaken van een STAP-subsidie. Budget – maximaal € 1.000 per jaar – om een opleiding, training of cursus volgen. Een zeer gewenste ontwikkeling, zo blijkt uit de grote vraag. Zowel de eerste als de tweede tranche waren binnen no-time vergeven.

Zelf kunnen beslissen over de ontwikkeling tijdens een loopbaan is belangrijk doordat banen verdwijnen, processen worden geautomatiseerd en gedigitaliseerd. Hierdoor veranderen de vereiste vaardigheden snel.

Het vraagt van werkenden om continu te investeren in het gericht ontwikkelen van kennis en vaardigheden om zo continu waarde te kunnen blijven toevoegen aan een werk- of opdrachtgever. Zelfstandigen die bewust kiezen voor het ondernemerschap besteden echter – in vergelijking met medewerkers in vaste dienst – aanzienlijk minder uren aan scholing en ontwikkeling.

Ontwikkelen ‘on the job’


Hoogopgeleide zzp’ers zijn intrinsiek gemotiveerd zichzelf te ontwikkelen, maar baseren zich hierbij vooral op bestaande vakkennis en ervaringen. Zij hebben ruime werkervaring die ze projectmatig inzetten bij opdrachtgevers. Ontwikkelen ‘on the job’ is wat ze dagelijks doen, daar wordt de basis gevormd, maar gericht kennis aanvullen met opleiding en training is noodzakelijk.

Dit is een expertquote van Marion van Happen, HeadFirst Group, in het kader van ANP Expert Support.


Aanbevolen boeken

Financieel vrij

Financieel vrij

Bekijk dit boek
Zero to One

Zero to One

Bekijk dit boek
De 100 euro Startup

De 100 euro Startup

Bekijk dit boek
12 Months To $1 Million

12 Months To $1 Million

Bekijk dit boek

Lees ook:

ZZP’ers kunnen kiezen tussen consumenten energie en zakelijke energie

Raymond Veldkamp

Exclusief aanbod voor ZZP’ers

Raymond Veldkamp

Wat is Conversie Ratio Optimalisatie? En wat is de impact ervan?

Raymond Veldkamp