Nieuws

Niet meer wachten op je betaling: Wanneer schakel je een incassobureau in?

Het is superbelangrijk om goed op je geld te letten, zowel het geld dat je uitgeeft als het geld dat je binnen moet krijgen. Laten we eens kijken naar het geld dat je moet ontvangen, vooral van je klanten. Soms gebeurt het dat een klant niet betaalt, zelfs niet na een paar emails en telefoontjes over een openstaande rekening. Als het om een flink bedrag gaat, kan het slim zijn om een incassobureau in te schakelen. Maar hoe weet je wanneer het tijd is voor deze grote stap?

Wanneer de betaling te laat is

Als een klant niet op tijd betaalt, is dat een duidelijk teken om misschien een incassobureau in te schakelen. Meestal doe je dit als de betaling al 2 tot 4 weken te laat is. Het is belangrijk om dan snel te handelen zodat het niet nog langer duurt.

Geen reactie op herinneringen

Als je klant niet reageert op je herinneringen, kan het tijd zijn om een incassobureau te bellen. Zij weten hoe ze moeten omgaan met klanten die niet betalen en kunnen zelfs juridische stappen zetten als dat nodig is.

Als je er zelf niet uitkomt

Soms lukt het je gewoon niet om het geld dat je nog krijgt, zelf te innen. Dat is niets om je voor te schamen; niet iedereen vindt het leuk om achter geld aan te zitten. Een incassobureau kan je dan helpen omdat ze ervaring hebben met dit soort situaties.

Om je zakelijke relatie te beschermen

Een incassobureau inschakelen kan ook helpen om je relatie met je klant niet te verpesten. Ze weten hoe ze op een nette manier met je klanten moeten praten, zodat je misschien nog wel zaken kunt blijven doen.

Om financiële problemen te voorkomen

Door op tijd een incassobureau in te schakelen, kun je voorkomen dat je bedrijf financieel in de problemen komt. Het helpt je om je verliezen te beperken en zorgt ervoor dat je geldstroom gezond blijft, wat super belangrijk is voor je bedrijf.

Heb je een incassobureau nodig? Ontvang gratis offertes en bespaar tot 40%

Gerelateerde berichten

De 10 beste archiefkasten voor op kantoor

Raymond Veldkamp

1 op de 3 zzp’ers op werkvakantie in 2022

Raymond Veldkamp

Verbeter je LinkedIn-profiel met deze 10 tips

Raymond Veldkamp