Forse stijging beleggingsrekening naast pensioenrekening bij BrightPensioen

BrightPensioen heeft in coronatijd het percentage deelnemers dat naast een pensioenrekening ook een beleggingsrekening opende duidelijk zien stijgen. Maar liefst twee derde (66%) van de zzp’ers die in 2020 lid werd, opende zo’n tweede rekening. Waar bij een pensioenrekening het vermogen vast staat, is dat bij de beleggingsrekening niet het geval. De inleg op de beleggingsrekeningen gaat niet ten koste van de inleg op de pensioenrekeningen bij BrightPensioen.

“We zien hier, denken wij, een corona-effect”, aldus Sjaak Zonneveld, directeur BrightPensioen. “Onder zzp’ers is door corona het besef gegroeid dat het opbouwen van een buffer noodzaak is. Met de spaarrente op nul of zelfs negatief is beleggen in opmars.”

Deelnemers kunnen de beleggingsrekening gratis openen naast hun pensioenrekening bij BrightPensioen. Op deze flexibele rekening wordt geld opzijgezet voor het opbouwen een buffer voor mindere tijden. Maar ook om bijvoorbeeld een tussenpensioen mogelijk te maken. Zzp’ers gaan dan een jaartje reizen, een opleiding volgen, vrijwilligerswerk doen of eindelijk dat boek schrijven. Sjaak Zonneveld, zelf bedenker van het tussenpensioen daarover: “Daar krijg je zoveel energie van, dat je nog heel wat jaren door kunt.”

Inleggen los van jaarruimte

De beleggingsrekening wordt door zzp’ers ook gebruikt als flexibele tussenstap voordat ze het geld vast gaan zetten op hun pensioenrekening. Tegen het eind van het kalenderjaar bepalen of ze hun geld willen vastzetten op hun pensioenrekening en hoeveel. Dan weten ze ook wat de jaarruimte is en wat ze dus fiscaal extra aantrekkelijk naar hun pensioenpot kunnen overzetten. Of ze nemen het op in hun boekhouding op als oudedagsreserve en laten het op de beleggingsrekening staan.
Voordeel is dat dit al gedurende het jaar wordt belegd en het geld niet op een niet renderende spaarrekening heeft gestaan. De meeste deelnemers leggen maandelijks in en spreiden zo het risico doordat ze op verschillende koersen instappen.

gratis e-book

Gratis e-book "14 gouden website-tips"

gratis e-book

Abonneer je op onze nieuwsbrief met interessante artikelen voor jou als ZZP'er, exclusieve aanbiedingen en veel meer.


Ontvang nu tijdelijk gratis het e-book "14 gouden website-tips" om de positie van jouw website of webshop te verbeteren in de zoekresultaten van Google.


Dit e-book bevat onder andere:

  • 10 pagina's vol met bruikbare tips
  • Advies voor beginners en gevorderden
  • Extra aandachtspunten voor een betere vindbaarheid

Je gegevens zijn veilig en je kan op elk moment afmelden