Nieuws

Forse stijging beleggingsrekening naast pensioenrekening bij BrightPensioen

BrightPensioen heeft in coronatijd het percentage deelnemers dat naast een pensioenrekening ook een beleggingsrekening opende duidelijk zien stijgen. Maar liefst twee derde (66%) van de zzp’ers die in 2020 lid werd, opende zo’n tweede rekening. Waar bij een pensioenrekening het vermogen vast staat, is dat bij de beleggingsrekening niet het geval. De inleg op de beleggingsrekeningen gaat niet ten koste van de inleg op de pensioenrekeningen bij BrightPensioen.

“We zien hier, denken wij, een corona-effect”, aldus Sjaak Zonneveld, directeur BrightPensioen. “Onder zzp’ers is door corona het besef gegroeid dat het opbouwen van een buffer noodzaak is. Met de spaarrente op nul of zelfs negatief is beleggen in opmars.”

Deelnemers kunnen de beleggingsrekening gratis openen naast hun pensioenrekening bij BrightPensioen. Op deze flexibele rekening wordt geld opzijgezet voor het opbouwen een buffer voor mindere tijden. Maar ook om bijvoorbeeld een tussenpensioen mogelijk te maken. Zzp’ers gaan dan een jaartje reizen, een opleiding volgen, vrijwilligerswerk doen of eindelijk dat boek schrijven. Sjaak Zonneveld, zelf bedenker van het tussenpensioen daarover: “Daar krijg je zoveel energie van, dat je nog heel wat jaren door kunt.”

Inleggen los van jaarruimte

De beleggingsrekening wordt door zzp’ers ook gebruikt als flexibele tussenstap voordat ze het geld vast gaan zetten op hun pensioenrekening. Tegen het eind van het kalenderjaar bepalen of ze hun geld willen vastzetten op hun pensioenrekening en hoeveel. Dan weten ze ook wat de jaarruimte is en wat ze dus fiscaal extra aantrekkelijk naar hun pensioenpot kunnen overzetten. Of ze nemen het op in hun boekhouding op als oudedagsreserve en laten het op de beleggingsrekening staan.
Voordeel is dat dit al gedurende het jaar wordt belegd en het geld niet op een niet renderende spaarrekening heeft gestaan. De meeste deelnemers leggen maandelijks in en spreiden zo het risico doordat ze op verschillende koersen instappen.


Aanbevolen boeken

Traden doe je zo!

Traden doe je zo!

Bekijk dit boek
PorteRenee Money Planner

PorteRenee Money Planner

Bekijk dit boek
Psychology Of Money

Psychology Of Money

Bekijk dit boek
De intelligente belegger

De intelligente belegger

Bekijk dit boek

Lees ook:

Wat is Conversie Ratio Optimalisatie? En wat is de impact ervan?

Raymond Veldkamp

40% ondernemers bewaart bonnetjes in een (schoenen)doos, kastlade of andere plek in huis

Raymond Veldkamp

Maak slim gebruik van beschikbare subsidies voor ondernemers

Raymond Veldkamp