Nieuws

60% van de ondernemers kan helft aan tijd besparen bij het factureren

Dit is een origineel bericht van Jortt

Facturen maken, het hoort bij het ondernemen, maar het is vaak niet de meest favoriete bezigheid. Er kruipt veel tijd in en dat is natuurlijk tijd die weggenomen wordt van de kernactiviteiten van de onderneming. Toch moet je ervan uitgaan dat hoe sneller een klant zijn factuur ontvangt en hoe sneller de onderneming het verschuldigde geld kan innen. Geld dat dan terug kan gebruikt worden om voorraden aan te leggen, investeringen te maken en tal van andere kosten eigen aan de onderneming te dekken.

We ontdekten echter dat 60% van de ondernemers erg veel, zelfs te veel, tijd spendeert aan facturen maken en we vroegen ons af hoe dit efficiënter kan.

Hoe het vaak gebeurt

Het is bijna niet te geloven, maar ondanks de vele softwaremogelijkheden die de laatste jaren op de markt kwamen, gebruiken nog steeds een enorm hoog aantal ondernemers het alom gekende en vertrouwde Excel of Word om facturen te maken. Degelijke software, laat ons daar duidelijk over zijn, maar niet meteen de snelste en makkelijkste manier om facturen te maken.

Hoe het beter kan

We mogen ervan uitgaan dat facturen maken met behulp van een software pakket ongeveer 50% sneller gaat dan als er gebruik gemaakt wordt van Word of Excel. De investering die gemaakt moet worden, verdient zichzelf snel terug op die manier en de klant krijgt een correcte, overzichtelijke en volgens de regels van de kunst gemaakte factuur. Voor ondernemers die een groot aantal facturen per maand op te maken hebben, laat het resultaat zich al snel opmerken.

De voordelen van een software pakket

  • Een tijdwinst van ongeveer 50% kan gemaakt worden. Die tijd die vervolgens volop kan ingezet worden op de kernactiviteiten die de groei en stabiliteit van de onderneming bevorderen.
  • Een kleinere kans op fouten. De software combineert verschillende bestanden waardoor geen fouten kunnen optreden in de gegevens van de klant, de gegevens van de eigen onderneming, de te factureren bedragen en de wettelijk verplichte vermeldingen op een factuur.
  • Een helder zicht op openstaande facturen. De software geeft op ieder moment een handig overzicht van de facturen die nog openstaan en betalingsherinneringen kunnen zo makkelijk verstuurd worden naar de juiste klanten. Geen enkele ondernemer wil geld mislopen, maar een onterechte herinnering sturen is eveneens uit den boze.
  • Een meerwaarde voor het voeren van de boekhouding. Als alle facturen op eenzelfde manier opgemaakt worden en correct zijn, bespaart dit ook heel wat tijd voor het voeren van de boekhouding. Opnieuw tijd die vrijkomt als er een eigen boekhoudafdeling is of geld dat uitgespaard wordt als de boekhouding uitbesteed wordt.

Timemanagement, ook als het gaat over het maken van facturen

In een bedrijfswereld waarin “time is money” een vaste gedachte is, is het verwonderlijk dat nog steeds zoveel ondernemers onnodig veel tijd besteden aan facturen maken. De oplossingen liggen voor de hand en de mogelijkheden zijn quasi eindeloos. ZZP’ers, kleine en middelgrote ondernemingen en grote internationale ondernemingen, allemaal hebben ze veel te winnen bij een professioneel software pakket voor de facturatie. Ondernemers die er nog geen gebruik van maken, weten dus waar hun prioriteit en voordeel ligt.

Over Jortt

Jortt is een programma dat de boekhouding voor je doet. Met een Boekhoudbot die je boekhouding verwerkt, controleert én je proactief fiscaal advies geeft.

Gratis uitproberen? Kijk op Jortt.nl

Gerelateerde berichten

‘Zzp’ers moeten meer investeren in bijscholing’

Raymond Veldkamp

Niet meer wachten op je betaling: Wanneer schakel je een incassobureau in?

Raymond Veldkamp

3 slimme manieren om je uurtarief te verhogen

Raymond Veldkamp