Online facturatie- en boekhoudprogramma’s vergelijken

Raymond Veldkamp

Als zzp’er ben je zelf verantwoordelijk voor je boekhouding. Dit is verplicht voor de Belastingdienst. Je moet weten wat je verdient en wat je uitgeeft aan kosten.

De boekhouding van een zzp’er is over het algemeen vrij eenvoudig met een beperkt aantal vereiste acties voor een correcte administratie. Essentieel is het opstellen van facturen, inzicht hebben in je inkomsten en uitgaven en het splitsen van btw voor de aangifte.

Boekhouden klinkt misschien als een ingewikkelde en saaie klus, maar met een boekhoudprogramma is boekhouden en factureren een fluitje van een cent. Of je nu wel of geen ervaring met boekhouden hebt, je kunt het prima zelf doen. Zo zorg je in een mum van tijd voor een heldere en foutloze administratie.

Er zijn veel betaalbare facturatie tools beschikbaar. En de meeste pakketten zijn zo compleet dat ze alles bevatten wat een ZZP’er nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan urenregistratie, offertes maken, inkoopfacturen en bonnetjes inscannen, facturen versturen en BTW-aangifte doen.

Om de keuze voor jou als ondernemer makkelijker te maken, kun je hieronder de verschillende boekhoudpakketten met elkaar vergelijken.